Foto Amazone

Everybody talks about Jamie

Af Tejs Ellesøe 19. september 2021

Er en film om den kun 16-årig britiske Jamie som for alt i verden vil være drag. Lidt som danske Megan Moore der også i en ung alder vidste hvad hun ville være. Men lige nu taler alle om Jamie.  

So let’s talk about Jamie … filmen “Everybody talks about Jamie” havde premiere på streamingtjenesten Amazone Prime i fredags og er måske den drag-film vi længe har ventet på. Filmen er baseret på musicalen af samme navn som igen er baseret på dokumentaren “Jamie: Drag Queen at 16” fra 2011 – nu streamer den altså som film på Amazone.

Filmen er en ægte historie om drengen Jamie New, der for alt i verden ønsker at være drag. Han vil ikke være en pige, bare en dreng i kjole. 

Filmen handler om den modgang man man møder i livet, om mobning og ikke mindst om den utrolige kærlighed der er mellem Jamie og hans mor.

Jamie “forguder” i øvrigt sin far, en far der ellers forlod ham og moderen, ikke kun til fordel for en anden kvinde, men også fordi han ikke kunne håndtere Jamie og hans feminine side. Jsmies billede af faren bliver holdt i live af hans mor: Faren gider ikke Jamie, så hun sender bl.a. fødselsdagskort på hans vegne – nok den største fejltagelse – men forældre vil som regel altid det bedste for deres børn, og sådan er hun Jamies mor.

Jamie jagter drømmen, han vil være en rigtig Queen, en Drag Queen. Så han står tidligt op og går med aviser for at kunne lægge pengene i sin “skofond”, men da han en dag får sine første stiletter af sin mor, sætter det for alvor skub i drømmen.

Sammen med skoleveninden Pritti besøger han en drag butik som drives af en ældre herre ved navn Hugo som også viser sig at være ingen ringere end byens største drag, Loco Chanelle, der nu mere eller mindre bliver Jamies mentor og ubevidst den faderfigur han mangler.

Vi ser et øjeblik tilbage i tiden, en ung Loco Chanelle, spillet af selveste John McCrea der spiller “Jamie” i musicalen. Selvfølgelig har man også fundet en rolle til den ægte Jamie Campbell: Han spiller en “Door Whore”, og så er ringen sluttet.

Jamie slås ikke med sin identitet, for han ved hvem han er, men i skolen har klassekammeraten Dean Paxton bestemt et problem med Jamies åbenhed, og Paxton er ikke kun Jamies fjende, men hele skolens mobber. Hvordan Jamie  klaret dette, sin far og de andre problemer, må du ind på Amazone Prime for at se.

Det er en skøn coming of age film som vi med glæde kaster 5 stjerner efter, særligt en episode får tårerne til at presse sig på – derfor ender vi på 5.

Det er en musicalfilm, noget som egentlig ikke er nødvendigt, for musikken kunne vi godt have undværet. For at vi kunne have givet fuldt hus af stjerner, skulle vi have haft lidt mere om Jamies vej til at blive drag, som desværre udelades.

Skynd dig ind og se den. Den er alle pengene værd, og så kan du også se Billy Porter i den nye Cinderella. 

 


 

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr