Fra den nye serie Tiny Pretty Things på Netflix, om en flok unge balletdansere i Chicago. , Foto Netflix

LGBT på Netflix

Af Per Lundsgaard 7. januar 2021

Netflix har i lang tid taget føringen over de andre streamingtjenester når det drejer sig om repræsentationen af LGBT-film og serier. 

Er det vigtigt med LGBT+ film/serier på streamingtjenester

Vi er i gang med endnu en nedlukning af Danmark, og ingen udsigt til at komme meget ud i den kommende vintertid. Der er brug for noget til at få de lange vinteraftener og dage til at gå, mens en masse er hjemsendte. Streamingtjenesterne har kronede dage, og Netflix har i lang tid satset meget på LGBT-film og serier, mere end konkurrenterne HBO, Disney+ og Viaplay. 

HBO har dog enkelte LGBT-tilbud såsom serierne Looking, og We are here om tre drag-queens der drager rundt i små amerikanske byer for at gøre opmærksom på og forbedre vilkårene for de udsatte og ensomme LGBT-personer i områderne. I februar kommer homo-serien Love, Victor til Disney+ og Viaplay har bl.a. Will & Grace på programmet. 

Men Netflix har et LGBT-trumfkort i producenten og instruktøren Ryan Murphy som har skabt serier som Hollywood, der havde Rock Hudson som en af hovedpersonerne, Glee der også har en masse LGBT-personer i galleriet, Pose der handler om trans-miljøet i 80'ernes New York og The Poltician der har en biseksuel hovedperson.

På film-siden er han manden bag The Boys in the Band bygget over skuespillet af samme navn, der foregår i 70'ernes New York hvor det at være åben bøsse indebærer en masse frustrationer og afsavn der kommer til udtryk i en bitter og spydig tone, og det nyeste skud på stammen er musical-filmen The Prom med Meryl Streep, Nicole Kidmann og James Cordon, om fire Broadway-stjerner der tager til Indiana for at hjælpe en lesbisk pige, der ikke må tage sin pige-kæreste med til prom.

Udover Ryan Murphys mange film og serier, kan man bl.a opleve Handsome Devil om to homoseksuelle drenge på en engelsk kostskole, Gods Own Country om kærligheden mellem en rumænsk gæstearbejder og en engelsk farmer, og så ligger der 12 sæsoner af RuPauls Drag Race klar, samt serien AJ and the Queen hvor RuPaul spiller en mindre glamourøs udgave af sig selv, der tager på tur gennem USA med en genstridig lille pige, der heller vil være en dreng, ved sin side.

Tiny PrettyThings er en helt ny serie der omhandler en flok unge balletdansere i de sidste år på en fiktiv balletskole i Chicago, og den har masser af hede sex scener mellem seriens mænd. Det samme har den populære og meget velskrevne How to get Away with Murder om en gruppe unge jurastuderende der kommer i lære hos den barske forsvarsadvokat Annalise Keating spillet af Viola Davies. 

En anden ny serie på Netflix er Bridgerton som bedst kan beskrives som en sexet udgave af Jane Austen - ikke nok med at den har åbne homoseksuelle skuespillere på rollelisten, den har også en sidehistorie om en homoseksuel adelsmand der lever åbent i et trekants-fohold med sin kone og mandlige elsker. 

Er man til Sci-Fi har den nye Star Trek serie Discovery et åbent homoseksuelt par i besætningen. 

Så der er masser at tage sig til på TV-Streamingen og stadig støtte op omkring LGBT-miljøet og blive underholdt samtidig.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr