Kristoffer Helmuth og Lea Baastrup Rønne er søde som Romeo og Julie på Odense Teater. , Foto Emilia Therese

Frisk Romeo og Julie i Odense

Af Per Lundsgaard 30. maj 2022

Odense Teater har fået den gode idé at rykke udendørs med Shakespeares Romeo & Julie i en frisk og rap udgave der får fortalt historien i en tempofyldt og musikalsk opsætning.

Titel: Romeo & Julie

Teater: Odense Teater

Spilleperiode: Frem til 15. juni

Vi kiggede ængste op mod de faretruende skyer over Kongens Have i Odense før Romeo & Julie skulle begynde - men kun et par dråber blev det til, og de vilde skyer skabte en dramatisk baggrund for det ulykkelige kærlighedsdrama vi skulle se på scenen.

I en lys og luftig dekoration af Frederikke Dalum skulle Shakespeares tragedie nu udspille sig. Det blev både muntert og sørgeligt, da instruktøren Martin Lyngbo havde iscenesat med en god balance mellem komedie og kærlighed, iblandet italiensk popmusik. 

Teksten var også kortet ned til en halvanden time uden pause, og det gav et godt tempo, især udendørs en halvkølig aften, og vi fik alle de berømte scener, mens historien aldrig blev for tung. 

Romeo & Julie er nok en af Shakespeares mest berømte værker, men mange unge har nok aldrig set en opsætning af forestillingen, denne udgave vil være et rigtig godt sted at starte. 

Som Romeo & Julie ses Kristoffer Helmuth og Lea Baastrup Rønne, og der er begge søde og fuld af forelskelse og senere af desperation når kærligheden bliver umulig grundet det dybe had og evig kamp mellem deres to familier. Det er Julies familie vi ser mest til hos Shakespeare - og her er vi i en slags mafiafamilie med Lars Simonsen som kolerisk overhoved og Natalí Vallespier Sand som en blidere Fru Capulet end man normalt ser. Mette Marckmann var en oprigtig bekymret amme og Kristian Rossen en brutal Tybalt.

Romeos venner var spillet af Emil Veber Rasmussen som en sprælsk sexet Mercutio og som det er blevet fast inventar i samtlige klassikeropsætninger i Danmark for tiden med at blande kønnene var Nadia Jasmin Nielsen sat til at spille vennen Benvolio - det gjorde hverken fra eller til. Anders Gjellerup Koch var den hårdtprøvede præst der prøver at få Romeo & Julies kærlighed til at gå op i en højere enhed - men må fortvivlet se tragedien udspille sig. Jonas Munck Hansen holdt sammen på det musikalske når han ikke lige havde korte scener som Romeos far. 

Alle de medvirkende hjalp til på diverse musikinstrumenter og sang med at få det musikalske til at leve i forestillingen, og det var meget charmerende. 

Romeo & Julie i Kongens Have lige udenfor teatret er en rigtig god oplevelse hvor man også kan få en dejlig picnickurv inden forestillingen eller en kop varm kaffe inde på Nelle's på Odense Teater. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr