Foto Tejs Lindhardt

Kasper Hjulmand er Årets Laks

Af Elvir Pelešević 20. august 2021

Kasper Hjulamand, landstræneren for det danske herrelandshold i fodbold, er blevet tildelt prisen "Årets Laks" af LGBT+ Danmark.

“Årets Laks” er en pris som LGBT+ Danmark har uddelt i forbindelse med Copenhagen Pride siden 2003. Prisen er en hyldest til og en anerkendelse af det arbejde der bliver gjort for at skabe en bedre, mere inkluderende og retfærdig verden for LGBT+ personer.  

Hjulmand modtager prisen fordi han under sommerens EM i fodbold blandede sig i den debat om brug af regnbuefarver på stadioner der opstod i forbindelse med at Ungarns regering tidligere i år indførte en lov der gør det ulovligt at "vise og promovere" homoseksualitet for børn og unge under 18 år. UEFA forbød EM-stadionet i München i at være oplyst i regnbuefarver fordi man mente tiltaget havde politiske undertoner. UEFA’s handlemåde fik Hjulmand til at blande sig i debatten. Dengang sagde han bl.a.:

“Fodbold er det største sociale fænomen i verden, og hvis vi bruger det rigtigt, så kan vi skabe nogle sociale forandringer, som er gode. Og det har intet med politik at gøre, og jeg bryder mig ikke om politiske statements, for det er det her ikke for mig. Hvad er politik, og hvad er mere fundamentale menneskerettigheder, som man skrev under på i 1948? (FN's menneskerettighedserklæring). Vi er født lige, og vi hylder diversiteten, og vi hylder, at alle har lige ret. For mig har det intet med politik at gøre.”

Kasper Hjulmand udtaler i pressemeddelelsen at han er glad for at modtage prisen. Samtidig understreger han at det betyder endnu mere for ham hvis prisen kan sætte fokus på de udfordringer vi har – hjælpe og gøre en forskel. 

Du kan se overrækkelsen af prisen "Årets Laks" til Kasper Hjulmand her

De seneste 10 års vindere af “Årets Laks”

2020: LGBT Asylum for organisationens bemærkelsesværdige arbejde for at hjælpe LGBT+ flygtninge med at navigere i det danske asylsystem og med at opbygge et socialt netværk her i Danmark.

2019: FSTB - Foreningen til Støtte for Transkønnede Børn for at sætte fokus på transkønnede børns udfordringer både politisk og socialt, samtidig med at de har etableret en rådgivning til de forældre, hvis børn er transkønnede.

2018: Forfatter Leonora Christina Skov for sin selvbiografiske roman "Den, der lever stille", som giver en stemme til alle LGBT+personer med problematiske oplevelser i bagagen.

2017: Den norske ungdomsserie "Skam" for at have bragt et nuanceret og realistisk billede af at være ung og homoseksuel.

2016: Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg for beslutningen om at fjerne transkønnethed fra afsnittet med psykiske sygdomme. 

2015: CPR-kontoret for deres gode håndtering af den nye lov om juridisk kønsskifte. 

2014: Daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for sit arbejde for homoseksuelles ret til ægteskab. 

2013: Martin K.I. Christensen for at være grundlægger af ILGA, en fælleseuropæisk organisation for LGBT'ere. 

2012: Lars Aslan Rasmussen (S) fra Københavns Borgerrepræsentation for sin rolle som giftefoged i Københavns Kommune, hvor han kaldte homoseksuelle par for ægtefolk. 

2011: 16-årige X Factor-vinder Sarah Skaalum Jørgensen og Caspian Drumm modtog prisen for at være forbilleder for deres jævnaldrende efter at være sprunget ud som henholdsvis lesbisk og transperson i en tidlig alder.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr