FotoPexels.com

LGBT personer oplever stadig mange udfordringer som turister 

Af Elvir Pelešević 5. juni 2022

Den internationale bookingtjeneste, Booking.com, har offentliggjort en rapport omkring en række udfordringer, som LGBT+-rejsende stadig møder, når de rejser rundt i verden som turister. Ifølge tjenesten er det behov for store forbedringer. 

Den hidtil mest omfattende undersøgelse af rejser for LGBT+-personer fra Booking.com belyser synspunkter, bekymringer og rejsepræferencer samt oplevelser fra tidligere ophold, de nuværende realiteter og forhåbninger om en mere inkluderende fremtid inden for rejser. 82% af LGBTQ+-rejsende har haft mindre imødekommende eller ubehagelige oplevelser når de har rejst, og 64% siger at de er nødt til at tænke på deres sikkerhed og velvære.

Undersøgelsen er foretaget blandt LGBT+-rejsende fra 25 forskellige lande rundt om i verden og viser at negative oplevelser er mest almindelige når de rejsende er ude i offentligheden (31%). Dem, som oftest oplever dette, er LGBTQ+-rejsende fra Indien (100%), Danmark (97%) og Mexico (93%).

Undersøgelsen viser de barrierer for inkluderende rejser der fortsat er for LGBT+-rejsende, og den indikerer også at det at rejse i teorien og i praksis nogle gange er to forskellige ting for denne gruppe af rejsende. For hver anden (52%) LGBT+-rejsende repræsenterer det at rejse tid til at slappe af og få ro i hovedet. Dog er realiteten at der er nogle forskellige ekstra overvejelser de skal gøre sig i forbindelse med hele rejseoplevelsen, som dem der ikke er en del af denne gruppe, nok aldrig behøver at tænke på.

Over halvdelen (55%) af LGBT+-rejsende har oplevet diskrimination mens de rejste. Det kan f.eks. være at blive udsat for stereotype forestillinger (28%), at blive stirret på, grint af eller verbalt overfaldet af andre rejsende (18%) og/eller de lokale (17%). Derfor er det ikke overraskende, at det er mere komplekst at planlægge en rejse for LGBT+-rejsende – i forbindelse med alt lige fra at vælge et rejsemål og hvilke aktiviteter de skal deltage i.

Arjan Dijk, Chief Marketing Officer og Senior Vice President hos Booking.com, siger følgende om resultatet af undersøgelsen: 

“Som homoseksuel rejsende har jeg selv stået over for barrierer i forbindelse med at rejse og diskrimination, men jeg har også være vidne til progressive forandringer henover årene. Ved at gøre noget for at bane vejen for en mere inkluderende branche håber vi, at have sat gang i en større forandring som vil forbedre standarden for rejser for alle.”

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr