FotoPatrijarh srpski Porfirije Facebook

Den serbisk-ortodokse kirke støtter aflysning af EuroPride

Af Elvir Pelešević 10. september 2022

Mens vi stadig venter i uvished, om EuroPride 2022 i Beograd bliver til noget, har patriarken for den serbisk-ortodokse kirke, Porfirije, udtrykt sin holdning til begivenheden. Ikke overraskende er kirken imod begivenheden.

Den serbisk-ortodokse kirkes holdning er ret væsentlig, idet religion har en vigtigt plads i det serbiske samfund, hvorfor kirken ofte tages med på råd i forhold til for eksempel vigtige politiske spørgsmål. 

Porfirije påpeger i en meddelelse, at overalt i verden, hvor det serbiske folk bor, har der været polemik, kontroverser og konflikter på grund af annonceringen om, at Europride vil blive afholdt i Beograd.

“Dette emne blev unaturligt påtvunget os og er totalt imod vores folks værdisystem såvel som vores brødre og søstre fra andre religioner og nationer, som vi lever sammen med. Repræsentanter for traditionelle kirker og religiøse samfund har bekræftet dette direkte over for mig. Derfor anser jeg aflysningen af dette arrangement for korrekt. I de ortodokse kristnes sjæle kommer kirkens lære allerede til udtryk i Bibelens indledende sider, hvor det står skrevet, at Gud skabte mennesket som to køn, som mand og kvinde, hvilket betyder, at ægteskab og familie, fra verdens begyndelse indtil i dag og indtil slutningen af ​​verden og dette århundrede, er defineret som en kærlighedsfyldt forening mellem en mand og en kvinde, sammen med deres børn," sagde han.

Porfirije hævder, at kirken fuldt ud forstår, hans folks grundlæggende berettigede store bekymring i forhold til at være udsat for promovering og påtvingelse af politikker og ideologier, der har til formål at ødelægge de søjler, som deres identitet har været bygget på i århundreder.

“Alt skal åbenbart blive skrøbeligt, relativt og flydende, hvilket er en alvorlig og systematisk trussel mod alle de grundlæggende værdier, som vi har været viet til i århundreder, især ægteskabets og familiens helligheder. Af disse grunde forklarede vi flere gange i direkte samtaler med de højeste repræsentanter for staten hvorfor vi anser det for nødvendigt og berettiget at annullere EuroPride. Samtidig minder jeg om, at kirken respekterer ethvert menneskes gudgivne frihed og derfor er imod enhver form for vold, offentlig stigmatisering og forfølgelse af nogen", hedder det bl.a. i patriarkens meddelelse. 

EuroPride skulle efter planen begynde på mandag den 12. september, men Serbien præsident Aleksandar Vučić aflyste begivengeden den 28. august med henvisning til den komplicerede politiske situation, landet befinder sig i, især i forhold til Kosovo. Arrangørerne håber og regner stadigvæk med, at EuroPride vil blive gennemført. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr