Søren Ryge anklaget for homofobisk klumme 

Af Elvir Pelešević 13. januar 2023

Et frisørbesøg for 30 år siden, som den kendte tv-person Søren Ryge har omtalt i en klumme i Politiken, har fået frisør Per Knudsen op i det røde felt. Sagen er blevet omtalt af TV2 Østjylland. 

I den ovennævnte klumme, som Politiken bragte i søndags, skriver Søren Ryge generelt om, hvordan han har det med at blive klippet. Det er dog især beskrivelsen af besøget hos Per Knudsen, som i øvrigt fandt sted for 30 år siden, der får opmærksomhed.  

Søren Ryge skriver blandt andet, at han blev placeret i en lædersofa for at vente på sin tur. Her sætter en mand, der angiveligt er Per Knudsen, sig ved siden af ham.

“Lidt efter kom en smuk og venlig mand hen til mig, hilste overstrømmende og satte sig ved siden af mig. »Jeg hedder Per, og nu skal vi snakke om, hvilken frisure du vil have, sagde han. Og så bladrede vi i diverse farvestrålende blade med hundreder af smukke mænd, mens Per rykkede nærmere og nærmere, til sidst helt tæt, og jeg blev både rådvild og lidt forlegen, for han rørte kærligt min hånd og klappede mit lår, og den slags havde jeg altså aldrig oplevet før. Jeg blev klippet af Per, nydeligt", skriver Ryge.

Denne beskrivelse er Per Knudsen lodret uenig i. Til TV2 Østjylland fortalte Knudsen blandt andet, at han blev rystet og rasende, da han læste klummen, og at han desuden finder beskrivelsen grov og tæt på at være krænkende. Per Knudsen, som i øvrigt er heteroseksuel, fortalte også, at han følte sig indigneret og chokeret over, at man kan hænge en mand ud med navns nævnelse, samt at der blev talt ned til hans dømmekraft. 

I torsdags beklagede Politiken, fordi avisen har bragt klummen, der ifølge dem grundløst og i en homofobisk tone anklager Per Knudsen for at have gjort tilnærmelser til Søren Ryge. Det sker, efter at Per Knudsen har rettet henvendelse til Politiken. Han nægter, at han nogensinde har optrådt, som Søren Ryge beskriver.

Peter Knudsens har også rettet henvendelse til Søren Ryge, der har beklaget ting i sin klumme, der er forkerte. TV-værten erkendte, at det ikke var Knudsen, der satte sig ved siden af ham dengang. Til TV2 Østjylland udtalte Ryge:

“Jeg kan gøre det meget kort. Der er fem-ti linjer om mine oplevelser hos Per for 30 år siden. Jeg har lavet en fejl. Den er ikke længere.”

Per Knudsen har valgt ikke at gå videre med sagen. Søren Ryge fastholder stadig, at en mandlig ansat satte sig tæt op ad ham, og at det var ikke en oplevelse, han brød sig om. Han afviser at være homofob eller at have noget imod homoseksuelle generelt. 

“Det er da klart. Men jeg skriver om noget, der foregik for 30 år siden. Og at jeg dengang ikke brød mig om, at der pludselig var en mand, der satte sig tæt på mig, og kom tættere og tættere på, hvad vil du kalde det?”, sagde han til TV2 Østjylland. 

TV-værten forstår ikke, hvorfor hans arbejdsgiver har fundet det nødvendigt at beklage hans klumme, idet han på forhånd havde spurgt sin redaktør, om beskrivelsen ville give ballade. Ryge mener, at sagen er blevet blæst op. Han har også sagt undskyld til Peter Knudsen.

Begge parter fortalte til TV2 Østjylland, at sagen slutter her for dem begge.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr