Foto Mr. Gay World

Drama i Mr. Gay World 

Af Tejs Ellesøe 29. december 2021

Kun knap to måneder kom den sydafrikanske vinder af Mr. Gay World, 31-årige Louw Breytenbach, til at holde titlen.

For knap to måneder siden kunne Mr. Gay World organisationen meddele, at de havde fundet en vinder til titlen af Mr Gay World 2021. Det skete via et stort onlineshow den 30. oktober, og vinderen blev 31-årige Louw Breytenbach fra Sydafrika.

Men ingen Mr. Gay konkurrence uden lidt drama, og det skete selvfølgelig også i år, hvor
Louw Breytenbach den 20. december i en artikel på mediet Queerty.com kritiserede folkene bag Mr. Gay World konkurrencen.

Louw Breytenbach nuppede titlen foran filippinske Joel Carcasona og Joshuan Aponte fra Puerto Rico, der blev henholdsvis “First runner up” og “Second runner up”, altså med andre ord 2. og 3. plads.

Tak, men nej tak
Louw Breytenbach har via sin agent meddelt at han trækker stikket som Mr. Gay World vinder 2021 og leverer titlen tilbage. Det skyldes, at han er raget uklar med folkenen bag Mr. Gay World, fordi han ikke ønsker at skrive under på en kontrakt, hvor han stort set lægger sit liv i organisationens hænder, og de kan bestemme hvad han skal og ikke skal.

Breytenbach mener ikke, at det var tydeligtgjort før selve konkurrencen, og påpeger bl.a., at den kontrakt han skulle underskrive gør Mr. Gay World organisationen til eksklusiv agent for enhver booking eller skuespilleropgave. Breytenbach har allerede en agent, der sikre ham TV-roller, og ham vil han ikke udskifte.

Jeg har ikke brug for dem til at styre de tv-muligheder jeg får. Mit forslag var, at de styrede mig ud fra muligheder i forbindelse med konkurrencen og min rolle som Mr. Gay World”, sagde han via sin agent.

Breytenbach hævder endvidere, at den oprindelige kontrakt, han modtog, indeholdt en vag omtale af "vederlag", men enhver omtale af det blev fjernet fra den nuværende version af kontrakten. I den nuværende står der også, at trækker hans sig som vinder, så skal han betale en bøde på €5.000, som svarer til godt 37.000 danske kroner. Desuden påpeger han, at han ikke ved hvor de donationer, han skaffer organisationen via sin titel, havner.

Jeg er skuffet, da jeg virkelig troede, at Mr Gay World-konkurrencen var en platform, jeg kunne bruge til at udvide mit velgørenhedsarbejde. Jeg troede også, at de arbejdede for LGBT+ samfundets interesser. Desværre tog jeg fejl”, siger han via sin agent.

Ingen svar fra Mr. Gay World
Da vi så artiklen på Queerty.com den 20. december, tog vi kontakt til Mr. Gay World via Facebook, som efter er par dage svarede, at man kunne kontakte dem via en mail, men der har vi endnu ikke fået svar.

Tidligere i dag skrev Mr. Gay World via et opslag på Facebook, at de havde fundet en ny Mr. Gay World. 

UDSKIFTNING i 2021

Efter Mr Gay World™ 2021 Louw Breytenbachs fra Sydafrika har trukket sig, er organisationen glad for at kunne meddele, at den den tidligere andenpladsvinder, Joel Rey Carcasona fra Filippinerne, vil overtage rollen i resten af ​​perioden”.

Herefter fortæller de om den nye titelholder, men ikke noget om hvorfor den oprindelige vinder Louw Breytenbach har trukket sig.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr