FotoDR

Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix 2023?

Af Elvir Pelešević 9. februar 2023

Dansk Melodi Grand Prix 2023 nærmer sig med hastige skridt. Vi har lyttet til årets 8 bidrag og kommer her med en vurdering af disse. Desuden spår vi om de 8 bidrags chancer for at kæmpe om sejren og dermed retten til at forsvare de danske farver i Eurovision, der afvikles i Liverpool om et par måneder.

Årets Meodi Grand Prix finalister er vuredert i den rækkefølge, de kommer til at optræde i Arena Næstved lørdag den 11. februar.

Frederik Leopold: ”Stuck On You

Frederik’s bidrag i årets Dansk Melodi Grand Prix er en velproduceret og frisk popsang, som dog hurtigt bliver for repetetiv. Det lyder som en sang, der gerne vil meget, men ender med at køre i samme rille.

Du kan lytte til sangen her

Karakter: 1/6

Eyjaa: ”I Was Gonna Marry Him

“I Was Gonna Marry Him” er en moderne popsang med mange elementer af countrymusik, som især kommer til udtryk i den instrumentale del af sangen, som også fremstår stærkest. Vokalmæssigt svinger de to islandske søstre meget godt sammen og selve melodien lyder behagelig og betagende, næsten magisk. Den største udfordring for denne sang er, at den er rimelig flad og ensartet i sin opbygning. ”I Was Gonna Marry Him” mangler simpelthen et mere fangende og iørefaldende omkvæd, der gør, at sangen skiller sig endnu mere ud. Til trods for denne mangel, er Eyjaa klart blandt de bedste sange i årets felt og en klar favorit til at gå videre til superfinalen.

Du kan lytte til sangen her

Karakter: 4/6

Mickey Skeel: ”Glansbillede

”Glansbillede” er en af de to sange i årets Dansk Melodi Grand Prix, der bliver sunget på dansk. Det er et solidt popnummer, der dog mest egner sig til dansk radio og som vil appellere til en ”almindelig” dansker med sit hverdagsbilledsprog. I Eurovisionskonteksten er ”Glansbillede” en alt for ordinær og ”ufarlig” sang. 

Du kan lytte til sangen her

Karakter: 2/6

maia maia: ”Beautiful Bullshit

Maia Maia’s sang lyder som en glad og traditionel popsang, som har deltaget i det svenske pandan til Dansk Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, i mange år. Det er måske heller ikke så underligt, at den gør det, i og med, at Joy Deb er blandt dem, der har skrevet sangen ”Beautiful Shit”. Joy Deb er svensker og har været et fast inventar i Melodifestivalen i mange år. Han skrev også sangen ”Heroes”, der vandt Eurovision i 2015. ”Beautiful Shit” er velproduceret og poleret, og Maia Maia’s stemme styrer sikkert igennem sangen. Sangens problem er, at den risikerer hurtigt at blive glemt i mængden, men det vil ikke være nogen overraskelse, hvis den kommer med i superfinalen for ”Beautiful Shit” er en af bedre sange i år. 

Du kan lytte til sangen her

Karakter: 3/6

Nicklas Sonne: ”Freedom

”Freedom” er måske den sang, der skiller sig mest ud i årets Dansk Melodi Grand Prix, mest på grund af dens genre, som er rock, og fordi de resterende sange i deltagerfeltet er popsange. Sangen er i sig selv godt produceret, men den er alt for banal og for simpel i sin opbygning. Der mangler et overraskelsesmoment og/eller flere nuancer. Omkvædet er tilforladeligt og sceneshowet kommer sikkert til at slå benene væk under publikum i Næstved Arena, men i Eurovision-sammenhænge har ”Freedom” ikke nogen store chancer til at gøre sig bemærkelsesværdig.

Du kan lytte til sangen her

Karakter 2/6

Mariyah LeBerg: ”Human

”Human” er en sang, der starter ret godt og det er så det. For ret hurtigt begynder sangen at lyde alt for monoton. Der er også alt for mange gentagelser, der får en til at føle, at sangen varer længere tid end den i virkelighed gør. Hvis man absolut skal sige noget positivt om ”Human” er det Mariyah stemme, som lyder varieret og indbydende.

Du kan lytte til sangen her

Karakter: 1/6

Søren Torpegaard Lund: ”Lige Her

”Lige Her” er en behagelig vuggevisse, sunget af en stor og flot stemme. Genremæssigt minder sangen meget om noget, som man hørte i 1950’erne og 1960’erne. Det er også derfor, at mange på diverse sociale medier sammenligner ”Lige Her” med det ikoniske ”Skibet skal sejle i nat”, som Danmark debuterede med i Eurovision helt tilbage i 1957. Det behøver dog ikke at være nogen ulempe for sangen – tværtimod. Der findes sikkert mange seere derude, som vil kun genkende sig i ”Lige Her”. I og med, at Søren Torpegaard Lund efterhånden er en erfaren musicalartist, kan man godt forvente, at han vil pakke sangen ind i et bemærkelsesværdigt sceneshow, der både er seer- og lytteværdig. 

Du kan lytte til sangen her

Karakter 4/6

Reiley: ”Breaking My Heart

Reiley’s K-pop-sang “Breaking My Heart” er den mest velproducerede og polerede sang blandt årets 8 finalister. Desuden er den meget moderne i lyden og appellerer især til den unge generation og deres musiksmag for tiden. Det faktum, ar Railey appellerer til et bredt publikum, skal men ikke overse i år, fordi Eurovisions semifinaler kommer til at bliver afgjort udelukkende af seerstemmer. Her har ”Breaking My Heart” en klar fordel i forhold til resten af feltet, fordi det forekommer ret sandsynligt, at sangen vil blive eksponeret meget på diverse sociale medier – ikke mindst på TikTok, hvor Reiley har over 10 millioner følgere. Det, som kan være udfordring for denne sang er, live-optræden. Reiley er en farverig kunstner, så han kan sikkert skabe et godt sceneshow. Spørgsmålet er bare, hvordan hans stemmer kommer til at fungere live. 

Du kan lytte til sangen her

Karakter: 5/6

Prognose

Superfinalister: Eyjaa, Reiley og Søren Torpegaard Lund

Outsider til at gå videre til superfinalen: maia maia

Ingen chance: Frederik Leopold og Mariyah LeBerg

Hvem har efter din mening den bedste sang i årets Dansk Melodi Grand Prix og vil være værdig repræsentant for Danmark ved Eurovision i Liverpool? Deltag gerne i vores afstemning.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingemann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr