Foto Hils din mor

Prisbelønnet teatergruppe er klar med ny forstilling

Af Tejs Ellesøe 2. september 2022

Den danske teatergruppe HiLS DiN MOR har siden 2010 formidlet vigtige budskaber til LGBT+ miljøet og i de sidste mange år også direkte til børn og unge. HiLS DiN MOR har lavet fantastiske forestillinger om det at være LGBT+ person. 

Første gang vi oplevede dem var i en lille “blikdåse” der stod på Israels Plads. Her fremførste de “Edderkoppekvindens kys 2”. I 2012 var det “Lebbe love,” der var på programmet, og senere samme år var det forfatteren Tomas Lagermand Lundmes historie “Hate crime - en kærlighedshistorie”

Siden har de haft teaterforstillinger som; “Offside”, der Nick - Nick er én af de bedste. Han lever og ånder for fodbold og drømmer om de helt store ligaer. Asbjørn starter på U15-holdet i den lille lokale klub og bliver mobbet, fordi han er fra Holte, men Nick tager ham i forsvar, og de bliver gode venner.

Jeg er Silas” - Silas er startet på en ny skole, og klassekammeraterne ved ikke, at det er det han hedder, for på papiret står der nemlig Signe. Silas’ forældre tror også stadigvæk, at Silas er en pige, hvilket gør det lidt svært at finde tøj til konfirmationen.

Priserne hagler ned over “MOR”
Ingen laver teater, fordi de vil have priser, men alligevel er det rart, når den slags falder ned i turbanen.

I 2017 fik HiLS DiN MOR Lauritzen Fondens Børne- og unge pris, og i 2018 modtog de en af de fornemste teaterpriser, “Årets Reumert”, i kategorien Børne- og Ungdomsforstilling”, for “Fucking Åmål.” Samme år blev de udråbt som årets Børneteater. Horsens Børneteaterpris i 2019, og i 2020 Initiativprisen af Foreningen Danske teaterjournalister. I 2021 gav Dansk Skuespillerforbund dem Særprisen, og året sluttede med endnu en Reumert for Børne- og Ungdomsforstilling “Jeg er Silas”.

XQ28's kulturredaktør, Per Lundsgaard, har set mange af HiLS DiN MORs forstillinger, og vi har naturligvis spurgt ham, hvilken betydning deres arbejde har for at udbrede LGBT+ kendskabet til særligt børn og unge;  “HiLS DiN MOR er det eneste teater i Danmark, der udelukkende laver LGBT+relaterede forestillinger til et ungt publikum. Det gør dem unikke og uhyre vigtige i det danske teaterlandskab. Vigtige, fordi deres forestillinger ikke er med pædagogisk løftede pegefingre, men nemme at relatere til, også for ikke LGBT+ personer, som jo er dem, der måske skal lære mest af at se dem! Forestillingerne er en uvurderlig hjælp til selvforståelse for dem, de omhandler (bøsser, lesbiske, transpersoner), og en øjenåbner for dem, der ikke er, og jeg tror en stor hjælp i respekten og accepten for dem der er anderledes end mængden”.

Ny forestilling “En kænguru som dig”
Det var flotte ord, Per Lundsgaard her kastede efter HiLS DiN MOR, og i morgen skal han anmelde den helt nye børneforstilling “En Kænguru som dig”, som er oversat af Jesper Frølund Hansen fra den tyske børneforestilling “Ein Känguru wie du”, der handler om normer, fordomme, seksualitet og familieformer.

I pressemeddelelsen skriver de: “En kænguru som dig er en humoristisk, livsbekræftende og musikalsk forestilling om de to unge rovkatte Lucky og Pascha, der er ved at blive trænet op til en cirkuskonkurrence, som prinsessen på slottet afholder. Deres dagligdag er begrænset og ensformig, så de stikker af, for at finde en kæreste til deres ensomme dyretræner, så de kan blive en rigtig familie.

Forestillingen er en ægte forvekslingskomedie i et skævt cirkusunivers, hvor de gængse forventninger udfordres. Kan rovkatte lide vand? Var Mozart homoseksuel? Hvordan ser en prinsesse ud? Kan en sort panter være vegetar og hvad er egentlig en rigtig familie?

En kænguru som dig formidler, gennem et eventyrligt cirkusunivers, at alle er unikke, og at man ikke skal lytte til fordomme, men derimod danne sit eget billede af det man møder på sin vej. Et godt afsæt til at tale om normer og familieformer med de yngste elever i skolen”.

Forestillingen kan ses på Teater Anemonen fra 6. september til 9. oktober, så tag dine regnbuebørn med.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr