FotoTejs Lindhardt

Hvordan smager regnbuen?

Af Tejs Ellesøe 1. juni 2021

Hvem kender ikke Sømods Bolcher, og hvem har ikke haft et af de smagsfulde bolcher i munden. Firmaet er Kongelig Hofleverandør så de kongelige spiser også disse bolcher.   

Hvordan smager en regnbue? Det er nok et hypotetisk spørgsmål som vi aldrig får svar på, men når man leger med regnbuer, må man også godt have en vis fantasi.

Vi er netop gået ind i den officielle pridemåned. Her kommer mange firmaer med deres regnbuekollektioner, og for lidt over 14 dage siden fik vi en god ide – synes vi selv.

Den gode ide bestod i at vi godt kunne tænke os at se et ægte regnbuebolche, så derfor tog vi kontakt til et af de ældste og mest anerkendte bolchekogerrier i Danmark.

Historien om Sømods Bolcher
Når man står i gården ind til Sømod, kunne man godt ønske at man boede i en af lejlighederne, for den søde duft af kogt perlesukker kan få enhver til at smelte. Der er så meget historie i den gård, hvor det hele næsten startede. Egentlig skal man over på den anden side af Nørregade, i nummer 49 på 2. sal, for her startede Hr. Hansen nemlig som bolchekoger i 1891.  

Dengang var det meget normalt at sønner skulle overtage deres fædres firmaer, men da Hr. Hansen ingen sønner havde, der kunne træde i faderens sukkerspor, så tænkte han på sin barndomsven Martin Søemod hvis tredje søn, Theodor,kom til at overtage. Først i 1920 kom bolchekogerriet til at hedde Sømods Bolcher.

Firmaet er gået i arv fra generation til generation, og i dag er det Michael Søemod der driver det gamle firma, mens næste generation er kørt i stilling, for Camilla og Mike Søemod er også med i produktionen.

Vi skal finde en smag
Da vi præsenterede Sømods Bolcher for vores ide om et regnbuebolche, vendte de hurtigt tilbage med svaret at de skam allerede havde et 5-stribet regnbuebolche med tutti-fruttismag. Men de kunne godt tilføje den ekstra farve, lilla.

Vi tog hurtigt mod tilbudet, og besøgte dem i baggården til Nørregade. Her fik vi en snak om bolcher og historie. Vi mødte også “bolchedrengene”, som de bliver kaldt, og her blev i dagens anledning lavet et regnbuefarvet bolche, bestående af rød, orange, gul, grøn, blå og lilla, med en kerne af hvid.

Det er en spændende process, og vi må ærligt indrømme at det er et flot bolche.

Men nu kommer I – altså XQ28's læsere – på en lille opgave. For I kan være med til at bestemme den kommende smag af Regnbue-bolchet som det kommer til at hedde.

Klik ind på vores Facebook her, og fortæl os hvad du synes en regnbue smager af.

 

   

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr