Saga om EuroPride 2022 fortsætter 

Af Elvir Pelešević 10. september 2022

Åbningsdatoen for EuroPride 2022 nærmer sig. Den 28. udgave af en de vigtigste internationale begivenheder, som er dedikeret til LGBT+ personer, finder sted i Serbiens hovedstad Beograd fra den 12. til den 18. september. Der hersker dog stadig uvished om, hvorvidt begivenheden finder sted, for selv om Serbiens præsident Aleksandar Vučić officielt aflyste EuroPride for knap to uger siden, slår arrangørerne stadig fast, at den vil blive afholdt. I forbindelse med en pressekonference i dag antydede Vučić, at EuroPriden sandsynligvis vil finde sted i form af konferencer, møder og lignede events, men at afholdelse af selve Pride Parade den 17. september hænger i en meget tynd tråd.

Pressekonferencen fandt sted efter at landets Råd for national sikkerhed holdt et møde i Beograd. Her talte  Vučić også om EuroPride. I selve indledningen kommentere han den serbisk-ortodokse kirkes holdning til LGBT+ personer og sagde, at kirken er seriøs institution, men at han personligt ikke mener, at LGBT+ personer er dårlige mennesker. Endvidere sagde han følgende:

“Mange af mine kolleger er homoseksuelle, og de hjælper mig så meget, at det ikke kan beskrives med ord. Kan jeg lide Pride Parader? Nej, jeg har aldrig deltaget i dem, og jeg kommer heller ikke til det. Jeg tror ikke, det er vigtigt. Hvis de havde spurgt mig til råds, ville jeg have fortalt dem, at de hellere skulle besøge deres partner på hospitalet og beskæftige sig med spørgsmålet om arv i stedet for at paradere. De valgte at paradere. Det må være vigtigere for dem.”

Serbiens præsident understregede at den endelige beslutning om EuroPride vil blive truffet af landets Indenrigsministerium senest 96 timer før begivenheden skal finde sted. Men i og med, at EuroPride starter på mandag, er denne frist allerede overskrevet. Meget tyder dog på, præsidente tænkte på afholdelse af Pride Parade, der finder sted den 17. september, idet han forklarede at EuroPride-deltagere gerne må mødes i forbindelse med diverse møder og konferencer. Det betyder, at vi seneste den 13. september burde få den officielle besked fra serbiske myndighed om, hvorvidt Pride Parade vil finde sted. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr