Foto Tejs Lindhardt

Kedelig kold og med bølgepomfritter

Af Tejs Ellesøe 27. august 2021

Tivoli har budt den populære burgerbar Gasolin Grill indenfor i sin smukke have. Om det var klogt vil tiden vise.

For lidt over et år siden besøgte vi Tivoli for at sætte fokus på de steder der havde burger på menukortet, og selvom man forbinder Tivoli med god mad, så halter “burgerområdet” gevaldigt efter. Vi besøgte seks steder i Tivoli, og vi udelte både seks stjerner og en enkelt stjerne. Du kan læse anmeldelsen her.

Burgeren der kun fik en enkelt stjerne var en af Tivolis egne restauranter, Woodhouse, der havde specialiseret sig i burgers.

Tivoli har efterfølgende lukket stedet, og det var vist meget godt. Woodhouse er nu skiftet ud med den meget populære Gasolin Grill. 

Om det er en klogt valg af Tivoli at lukke Gasolin Grill ind i haven, må du læse denne anmeld til ende for at se.

I 2016 åbnede Gasolin Grill sin første burgerbar i den gamle tankstation på Landegreven midt i København. Efter at det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg frådende kastede sig over deres burger i 2017 og kårede burgeren som én af verdens bedste, tog det hurtigt fart.

Folk ville have deres burger og stod i lange køer for at få fat i en. Det gode ved deres burger er at de kun laver et vist antal om dagen, så man kan godt risikere at der bliver udsolgt.

En ny “forlystelse” 
Da Tivolis husarkitekt Søren Robert Lund i 1997 tegnede bygningen som Gasolin Grill nu ligger i, havde han nok ikke drømt om at der 14 år senere ville ligge en burgerrestaurant hvor han havde tænkt at det skulle være Odins Borg med vikinger. Stedet hed dengang “Valhalla Borgen”. 

Men nok om Valhalla og Woodhouse. Nu stiller vi os i kø til en burger – og kø, det er der. Som ved då mange andre forlystelser i Tivoli må vi stå i kø for at komme ind og sætte tænderne i en forhåbentlig fantastisk burger.

Efter at have stået i en kø der sneglede sig afsted i 35 minutter, blev det endelig vores tur til at bestille. 

Gasolin Grill har fire burgere: Cheese, Butter, Original og Green (vegetar) burger. De koster alle 80 kr. Vil man have ekstra ost, koster det 10kr. og en ekstra bøf, koster 35 kr. Dertil dip til 10 kr.

Vi bestilte en Combo der bestod af en burger (med ost), pomfritter og en sodavand, til 155 kr.

Dertil to dip, mayo og chilimayo.

Vi hentede burgeren efter 13 minutter

Burger på samlebånd og ingen smag
Gasolins Grills burger er bestemt bedre end den grå burger som Woodhouse serverede, og som vi gav én stjerne – men desværre ikke meget bedre.

Det er helt fint at det tager 13 minuttet at lave en burger, og de stod på samlebånd som i en anden Burger King, men desværre har en Whopper mere smag.

Kødet ser super frisk ud. Det er ikke formet på forhånd andet end som en kugle som så presses ud til en bøf. Bøffen er stegt flot, til den lyserøde side, og det er perfekt. Desværre har kødet absolut ingen smag. Overbollen er kold, og helheden er smagsløs –blot en smule salt kunne have gjort underværker her.

Salt var der til gengæld ikke sparet på når det gjaldt pomfritterne, hvis man da kan kalde dem det. For der serveres en “bølgepomfrit" som ikke er set siden 70/80’ernes sportshaller. De var salte, de var kedelige, og de var tørre. Kan kun sige, BUT WHY. Hvor svært er det at lave superlækre pomfritter, sprøde udenpå og lækkert blød og kartoffelagtig indeni?

Åbenbart temmelig svært hos Gasolin Grill i Tivoli.

Selve restauranten er klinisk ren. Man når kun lige at sætte sin bakke i den dertil indrettede McDonalds-look-a-like-kasse, før personalet har fjernet den. Man kan spise både indenfor og udenfor. Selve rummet er fint, og man kan følge med i at ens burger bliver lavet.

Man blev mæt men sidder ikke tilbage med en følelse af lykke eller WOW, det var en voldsomt god burger. Rygtet om en god burger er klart overdrevet, og hvis det er det Gasolin Grill kan lave, er jeg bestemt ikke imponeret.  Vi ender med at give to stjerner.

Produktionstid 13 minutter
At betale 155 kr.

Maden
⭐️⭐️

Service
⭐️⭐️⭐️⭐️

Pris
⭐️⭐️⭐️

Tivolis bedste burger er stadig Cocks & Cows

Tjek os ud

Gourmet Guide

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr
Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar