Foto Pressebillede

Fly sikkerhedslander på grund af homofobisk passager

Af Jesper B. Frederiksen 2. januar 2021

Et fly måtte for nylig omdirigeres fordi en stærkt beruset kvinde råbte "bøsserøv" ad personalet. For at kunne garantere passagerernes sikkerhed valgte piloten at mellemlande i Irland for at smide hende af flyet.

Flyet fra selskabet Jet2.com var på vej fra De Kanariske Øer – nærmere bestemt Fuerteventura – til Manchester men blev tvunget til at lande før tid på grund af en passagers homofobiske opførsel. Turisten teede sig over for kabinepersonalet på en måde der fik piloten til at frygte for både personalets og de øvrige passagerers sikkerhed. Han besluttede derfor at lande tidligere end planlagt. 

I det store franske LGBT-medie, TÊTU, kunne man forleden læse historien om Gemma Campbell, som passageren hedder. Hun steg ombord på flyet for at rejse hjem til Manchester 27. dcember sidste år. Undervejs kom hun først op at skændes med sin partner, og derefter begyndte hun at råbe ad kabinepersonalet. Det gik specielt ud over en bestemt stewart, som hun havde set sig vred på, og som hun gentagne gange kaldte "for bøsserøv".

Først forsøgte personalet at løse situationen ved at flytte kvinden til et andet sæde, men det hjalp ikke. Fornærmelserne fortsatte med at fyge ud ad munden på hende. Det fik piloten til at beslutte sig for at mellemlande i Cork i Irland, hvor den besværlige passeget blev anholdt af Garda Síochána, det irske politi.

Politiet anklagede hende for at have drukket så meget at hun var blevet til fare for både sig selv og de øvrige passagerer på flyet. Hun blev ligeledes anklaget for at have brudt luftsfartsreglementet ved at udvise truende, voldelig og fornærmende adfærd.  

Campbells advokat oplyser at hun erkendte sig skyldig i anklagerne, samt at hans klient angrede og følte sig skamfuld. Ifølge forsvareren var de homofobiske tilråb udenfor hans klient og skyldtes alkohol. Campbel havde angiveligt drukket tæt, allerede på hotellet på Fuerteventura. Hun fortsatte drukturen i lufthavenen og altså også på flyet, hvor personalet i øvrigt fandt en tom vodkaflaske under hendes sæde. Advokaten henledte opmærksomheden på at hans klient aldrig tidligere har været i konflikt med loven, hverken i Storbritannien eller andre steder. 

Gemma Campbel blev idømt en bøde på 500 euro for "homofobiske fornærmelser" samt endnu en bøde på 1000 euro for at have forstyrret de øvrige 100 passagerer på flyet. .

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr