FotoLewis Hamilton Instagram

Formel 1 stjerne kritiserer LGBT rettigheder i Saudi Arabien

Af Elvir Pelešević 3. december 2021

Lewis Hamilton, en af verdens bedste Formel 1-kørere nogensinde, vil køre med regnbuefarvet hjelm i Saudi Arabien denne weekend for at sætte fokus på manglen på LGBT rettigheder i landet. 

Hermed fortsætter den 36-årige brite sin mission, der går ud på at sætte fokus på LGBT+-rettigheder. Eksempelvis kørte han også med regnbuefarvet hjelm for 14 dage siden i forbindelse med Formel 1-løb i Qatar. Han har desuden ved flere lejligheder kritiseret både Formel 1-organisationen og andre atleter for ikke at gøre nok. For selvom placeringer af begivenhederne er ude af atleternes hænder, har man som udøver stadig et ansvar ifølge Hamilton. Således udtalte Hamilton til det tyske nyhedsbureau Deutsche Welle før løbet i Qatar bl.a.:

"Én person kan kun gøre en lille forskel, men i fællesskab kan vi have en større indflydelse. Ville jeg ønske, at flere sportsmænd og kvinder udtalte sig om disse spørgsmål? Ja."

Denne weekend køres så Formel 1-løbet i et land, hvor lovgivningen bl.a. forbyder personer af samme køn at være kærester, og hvor det kan straffes med pisk eller fængsel. Og det er heller ikke med Hamiltons gode vilje, at han overhovedet er i landet:

"Føler jeg mig tilpas her? Det vil jeg ikke sige, at jeg gør, men det er ikke min beslutning. Det er sporten, der har besluttet at være her.

Tidligere på ugen var menneskerettighedsorganisationen Amnesty Internationals britiske afdeling, Amnesty UK, ude og kritisere Formel 1. Man opfordrede både kørerne, holdene og medarbejderne til at være parate til at udtale sig om menneskerettighederne i Saudi Arabien. Hamiltons gestus glæder i den grad Amnesty International: 

Det er ekstremt opmuntrende at se Lewis Hamilton udtale sig om kvinders- og LGBT+-rettigheder i Saudi-Arabien. Det er højt profilerede sportsstjerners stemmer, der hjælper med at kaste lys på sportwashing-effekterne af arrangementer såsom Formel 1-løbet i Saudi Arabien.

Lewis Hamilton har vundet i alt 7 VM-titler. I denne sæson fører han en tæt kamp med hollænderen Max Verstappen om at erobre endnu et verdensmesterskab i motorsportens kongedisciplin. Skulle det lykkes, vil det være Hamiltons ottende VM-titel, og dermed vil han gå forbi Michael Schumacher som den mest vindende Formel 1-kører i historien.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr